Sommerkajak

Sommerkajak
Tärnö i sydsvenske skærgård

torsdag den 9. januar 2014

Rykker på rullefronten

Takket være havkajakroernes vintertræf, DKF instruktør weekend i kerteminde og Lejre Havkajaksymposiom og selvfølgelig den gode vane at rulle efter hver tur hele sommeren. Rykker man godt på rul i år. Året startede med et ok skruerul til højre og et noget usikkert til venstre. Nu er vi kørende med skruerul, c-c rul, kastetræ og på det seneste ender jer med at kaste træet væk efter en håndfyld rul og gå over i håndrul. Så kan sådan en bevægelsesmongol som mig godt gå hen og blive ret glad :-)

Mellem jul og nytår fik vi rullet en håndfuld rul i fjorden. Takket være min fourseasons 5 mm neoprenhætte gik det fint om end den ikke gik langt nok ned i panden så efter 3 rul skal man liiiiige ha en pause men så alligevel ender man med at tage et par rul igen ;-)

Jeg er så småt begyndt at undervise i rul og synes at Helen Wilson modellen (har jeg hørt at den hedder) fungerer det fint ved at lægge ud med at give eleven en åre med to paddlefloats på og så øve i at rulle op og holde sig godt tilbage. Herefter kan de kvikkeste gå over til at tage den ene paddlefloat af og forsigtigt starte på at rulle uden støtte. Jeg havde ihvertfald 3 seje elever i søndags :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar